Florin Cîțu, la ORA PRIM-MINISTRULUI, explicații despre banii țării: „Mă contestă slugile lui Liviu Dragnea și ale lui Darius Vâlcov”

<!–

–>

„Acest prim-ministru rezistă. Să vedem cine sunt cei care mă contestă… Conducerea PSD: Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Paul Stănescu. Toți slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care tremura de frică când președintele României s-a dus lângă el. A scos zeci de mii de oameni în stradă. A fost primul premier dat jos de propriul partid. Și nu s-a dus acasă, s-a ținut de scaun împotriva propriului partid.

Mihai Tudose e premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnuit, să ia banii la plic. Marii gânditori economici Ciolacu și Paul Stănescu își permit să vină cu amendamente la buget care însumate fac 6% din PIB. Cel mai tragic, și e la limita trădării naționale, e că propun să nu mai plătim contribuția la UE. De acolo vor să ia acești bani. Nu voi permite acest lucru, domnilor. Avem un buget echilibrat, credibil, recunoscut de partenerii internaționali, construit în jurul investițiilor. E un buget credibil, am demonstrat anul trecut că putem avea cea mai mare creștere economică din UE”, a spus Florin Cîțu în plenul reunit al Parlamentului.

Pe fundalul prezentării premierului membrii PSD au vociferat și au strigat puternic din sală. Ludovic Orban, cel care conduce ședința, le-a cerut să aibă răbdare până se deschid stadioanele dacă să se comporte ca membrii galeriilor.

Marcel Ciolacu: „Veniți azi cu un buget de austeritate”

„Ați vorbit vreo 10 minute, în tot acest timp ați împrumutat România cu vreo 600.000 de euro. O mie de euro pe secundă furați din buzunarul fiecărui român. Domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor blocați în subteran, deși în campanie ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit nimic, ați pierdut alegerile. Domnule Cîțu, dați-le banii înapoi oamenilor, sunt bani munciți.

Veniți azi cu un buget de austeritate, al sărăciei, fără perspective. PSD a lăsat un deficit de 2,8% din PIB. Orban și Cîțu din 2020 au lăsat lui Cîțu din 2021 un deficit de 10% din PIB. V-am auzit azi că PSD scoate România din UE. Vedeți în manualele de istorie că PSD a dus România în UE. România de azi e în derivă pentru că ați alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresare, a spus-o Comisia Europeană. Ați dovedit că nici să mori nu e gratis, ați tăiat și din ajutorul de înmormântare. Dle Cîțu, totul se reduce la bani la dvs, fie îi furați, fie îi tăiați. Dar există și lucruri precum iubirea pentru copiii noștri, cărora le-ați tăiat alocațiile, sau respectul pentru bătrâni, pe care i-ați mințit. Sunteți plin de ură față de bugetari, pe care îi amenințați cu tăieri de salarii. Mințiți în continuare pe toată lumea, doar ca să învrăjbiți românii. Recunoașteți că nici nu ați citit legea salarizării când ați mințit că există spor de calculator – nu mai există de 20 de ani. Singurul spor pe care l-ați scos a fost cel din prefecturi, pe care tot voi l-ați introdus.

Dle Câțu, trebuie să prezentați Europei PNRR, un plan pentru România. De aceea, acest plan național trebuie dezbătut în Parlament, e planul românilor, nu planul celor care au pierdut alegerile. Reforma nu se face cu minciună, cu ură, cu învrăjbire. Reforma înseamnă că toți românii să o ducă mai bine. Nu vreți de fapt nici o reformă, duceți-vă acasă. Treaba unui premier e să poată, iar dvs. e clar că nu puteți nimic”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net