Germania relaxează restricțiile pentru persoanele imunizate. Administrarea vaccinului AstraZeneca, extinsă

VINERI, 07 MAI 2021, 13:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a anunțat, vineri, accelerarea campaniei de vaccinare. 

În urma unor discuții cu miniştrii Sănătăţii din cele 16 landuri germane, s-a decis anularea unei decizii precedente care restricţiona vaccinul AstraZeneca şi îl autoriza doar pentru persoanele de peste 60 de ani. În plus, intervalul de administrare între prima și a doau doză, de 12 săptămâni în prezent, ar putea fi scurtat.

Problemele iniţiale legate de aprovizionarea cu vaccinuri şi obstacolele birocratice au făcut ca Germania, cea mai puternică economie a Europei, să aibă parte de un debut lent al campaniei sale de vaccinare, potrivit Agerpres. 

Până în prezent, aproape 31% din populaţia Germaniei, de aproximativ 83 de milioane de locuitori, a primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-Covid, iar 8,6% a primit și rapelul.

Despre imunizarea adolescenților cu vaccinul Pfizer, ministrul Sănătății a precizat că, dacă Agenția Europeană a Medicamentului îl va autoriza pentru această categorie de vârstă, ținta este ca toți să primească vaccinul până la sfârșitul lunii august. 

Din acest weekend, Germania relaxează restricţiile pentru persoanele imunizate sau care au trecut prin boală. Acestea vor fi exceptate de la interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi nu vor mai trebui să prezinte rezultate negative la teste Covid pentru a putea să meargă la cumpărături.

Bilanțul epidemiei din țară depășește 3,4 milioane de infectări și 84.800 de decese. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net