Incidente în Belgia – Intervenție ÎN FORȚĂ, cu tunuri de apă, a Poliției la un protest anti-restricții. Imagini ȘOCANTE – VIDEO

JOI, 01 APRILIE 2021, 22:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

<!–

–>

Câteva mii de oameni au participat la miting, potrivit presei belgiene. Protestatarii au aprins și un foc mare în parcul din Bruxelles.

Poliția, desfășurată în cordon, călare sau pe jos, a fost atacată cu pietre și sticle când a intervenit. Cel puțin un polițist a fost rănit, transmite AFP.

Protestul la care au participat mii de oameni vine după ce un tribunal din Bruxelles a cerut guvernului să ridice în 30 de zile toate restricţiile antiepidemice impuse. Decizia nu este definitivă. Contestarea măsurilor pentru stoparea răspândirii epidemiei vine însă într-o perioadă în care și în Belgia, ca în restul țărilor europene, cazurile de infectare sunt în continuă creștere. 

Ministrul belgian al internelor Annelies Verlinden a anunțat că va face apel joi împotriva deciziei unei instanțe din Bruxelles potrivit căreia statul trebuie să ridice „toate măsurile anti-coronavirus” în decurs de 30 de zile, relatează The Brussels Times.

Verlinden a decis să conteste decizia la Curtea de Apel din Bruxelles și a subliniat că deocamdată măsurile aflate în vigoare se vor aplica în continuare.

Belgia a impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea tuturor magazinelor cu produse neesenţiale – unde accesul este permis doar cu programare -, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei.

Toate călătoriile în afara ţării sunt interzise, cu excepţia celor esenţiale, cum sunt cele în scop profesional sau pentru îngrijirea unui membru de familie în străinătate.

Epidemia de coronavirus s-a intensificat în ultimele luni în Belgia, în fiecare zi fiind raportate între 2.000 și 4.000 de noi cazuri de infectare. Până joi, bilanțul total al celor bolnavi de COVID-19 ajunsese la 882.453, dintre care aproape peste 23.000 au murit din cauza COVID-19.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net