Israelul elimină TOATE restricțiile, după ce peste jumătate din populație s-a vaccinat anti-Covid

<!–

–>

”Pentru prima dată de la apariţia epidemiei, toate restricţiile din interiorul teritoriului israelian vor fi ridicate începând cu 1 iunie”, a transmis Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, adăugând că mai trebuie ca guvernul să voteze în favoarea acestei propuneri.

Autoritățile au subliniat că restricțiile ar putea fi impuse din nou dacă rata de infectare va crește. 

La apogeul pandemiei, numărul infectărilor zilnice a ajuns la 10.000 pe zi în Israel. Acum, ultimul bilanț a fost de 12 cazuri Covid-19 înregistrate în 24 de ore. 

La finalul lunii decembrie, Israelul a lansat o amplă campanie de imunizare pe baza unui acord cu Pfizer care a livrat rapid milioane de doze statului evreu în schimbul unor informații despre efectele vaccinării în această ţară care dispune de bănci de date medicale digitale despre populaţie.
În prezent, peste 5 din cele 9,3 milioane de israelieni (55% din populaţie) au primit ambele doze de la Pfizer.

Numărul mare de persoane imunizate a permis relaxarea treptată a măsurilor. În primă etapă au fost redeschise restaurantele, barurile şi sălile de sport, dar numai pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală. Din aprilie, autoritățile au renunțat la portul măștii în spaţiul public, fiind obligatorie doar în transportul public şi în spaţiile închise.

Noile recomandări ale Ministerului Sănătăţii vor permite întregii populaţii, inclusiv persoanelor nevaccinate, să poată intra oriunde, însă purtatul măştii va rămâne într-o primă etapă obligatoriu în spaţiile închise, notează Agerpres.

Granițele Israelului sunt în continuare închise pentru majoritatea turiștilor. Este în desfășurare însă un proiect-pilot care le permite turiștilor să vină în țară în grupuri mici și doar dacă sunt vaccinați sau au trecut recent prin boală. Acesta va fi aplicat până la 15 iunie, urmând ca autoritățile să evalueze rezultatele și să decidă dacă deschid granițele pentru toată lumea.


Citeste continuarea articolului pe realitatea.net