„Legile puterii”. Sorin Cîmpeanu: Vom reuși să deschidem școala pe 8 februarie

„Vom reuși să deschidem școala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuși cu toate școlile din România, fie că vom deschide școlile din zonele cu rate de infectare mai scăzută, sau o să prioritizăm învățământul primar și grădinițele, știut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susțin examenele naționale.

Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la „Legile puterii”.

Problemele predării online sunt „structurale, nu sunt probleme circumstanţiale”, de care „se loveşte orice stat”, a mai spus ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seară, la „Legile puterii”, că după întâlnirea pe care a avut-o joi cu reprezentanții elevilor, profesorilor și părinților, toți au căzut de acord asupra „redeschiderii în format clasic a cursurilor pe semestrul II, sub rezerva evoluției epidemiologice, care va fi analizată după data de 15 ianuarie pentru a avea rezultatele complete, corecte după perioada vacanței de iarnă și după ce vom ști și evoluția campaniei de vaccinare.”

Întrebat câți angajați din învățământ doresc să se imunizeze, Sorin Cîmpeanu a precizat că a solicitat către toate școlile și universitățile să vină cu un raport în acest sens până la data de 15 ianuarie, potrivit realitateadebucuresti.net.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net