Mâncarea nesănătoasă, INTERZISĂ în magazine. Ce produse NU mai pot fi puse pe rafturi din 1 aprilie

JOI, 01 APRILIE 2021, 20:33

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

Acizii grași trans se găsesc preponderent în supele la plic, sosuri, biscuiți, chipsuri sau popcorn, iar cei care le consumă riscă boli cardiovasculare, diabet, cancer sau Alzheimer. 

Potrivit legii, într-un aliment nu trebuie să fie mai mult de 2 grame de acizi trans la suta de grame de produs. 

Joi, ANSVSA a anunțat că a început controalele în unităţile de producţie şi comercializare din sectorul alimentar pentru a verifica aplicarea cerinţelor legislative privind conţinutul de acizi graşi trans din produsele de consum. Controalele au loc în unităţi precum cele de fabricare a produselor de panificaţie, patiserie, popcorn, grăsimilor vegetale, margarinelor, uleiurilor parţial hidrogenate, în unităţi de alimentaţie publică (fast-food şi restaurante), în unităţi de depozitare şi comercializare a produselor alimentare care conţin margarine, grăsimi şi uleiuri parţial hidrogenate.

Începând cu data de 1 aprilie 2021 se aplică noi cerinţe pentru operatorii din domeniul alimentar cu privire la conţinutul de acizi graşi trans din alimente, alţii decât acizii graşi trans care se găsesc în mod natural în grăsimile de origine animală, aşa cum sunt prevăzute în Legea nr. 182/2020 pentru stabilirea conţinutului de acizi graşi trans în produsele alimentare destinate consumului uman şi în Regulamentul Comisiei (UE) 2019/649, precizează sursa citată. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net