Medicii, inclusiv cei de familie, asistentele și registratorii vor fi plătiți pentru vaccinare! Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu a anunțat vineri seară că Guvernul va adopta în ședința de săptămâna viitoare OUG privind plata personalului care vaccinează împotriva COVID-19. Documentul a fost deja prezentat în ședința de miercuri, 6 ianuarie, a Executivului.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre problemele personalului vaccinator insuficient în această perioadă. 

„O problemă este aceea a personalului vaccinator (…) Este una mai mare sau mai mică în funcţie de locurile din România, dar ce trebuie să ne asigurăm este că are cine face asta pentru întregul program (de vaccinare – n.red.). Gândiţi-vă că este este cea mai mare provocare a României. S-a  semnalat din mai multe locuri din ţară că s-ar putea să fie greu să asiguri un orar atât de dens”, a declarat Vlad Voiculescu, vineri seară.

Ministrul Sănătății a anunțat noua OUG pentru plata personalului vaccinator, care a fost prezentată în primă lectură, urmând a fi adoptată în următoarea şedinţă de Guvern.

„Sumele propuse în ordonanţa de urgenţă – sunt mai degrabă propuneri, pentru că le vom vedea adoptate abia după ce trece de Guvern şi după ce există o discuţie la nivelul Guvernului. Deja vă pot spune că există discuţii la nivelul ministerelor. Vorbim despre 100 lei pentru medici, cu un bonus pentru medicul coordonator, vorbim despre 50 de lei pentru asistentul medical şi 25 de lei pentru registrator. Vorbim de sume pe oră. Sunt sume brute. Al doilea aspect este implicarea medicilor de familie. Ne bazăm pe medicii de familie să îşi informeze pacienţii de pe lista fiecăruia, să îi înscrie în platforma de programare şi apoi să monitorizeze orice alte nevoi”, a precizat Vlad Voiculescu.

Acesta a precizat că şi medicii de familie, consideraţi „un pilon esenţial” în campania de vaccinare vor fi plătiţi, dar nu s-a discutat încă despre sume.

Întrebat dacă medicii de familie vor primi o recompensă financiară pentru participare la campania de vaccinare, Voiculescu a răspuns că „sigur. Va exista o sumă pentru succes. Şi anume, succesul este în cazul nostru obiectivul – vaccinarea. Nu numai înscrierea, ci şi vaccinarea pacientului şi monitorizarea acestuia”.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net