Metoda inedită prin care Primăria Arad vrea să alunge ciorile din oraș

VINERI, 14 MAI 2021, 15:43

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

<!–

–>

Primarul municipiului, Călin Bibarţ, a prezentat, vineri, cum arată bufniţele false ce vor fi puse în copaci, declarând că metoda a dat roade în alte locuri din lume.

“Experimentăm ”metoda bufniţa” ca să scăpăm de ciori. Încercăm metode de alungare a acestora cu ajutorul bufniţelor simulate, bufniţa fiind o pasăre de pradă. Din câte am aflat, sunt locuri în lume în care metoda a funcţionat. Sperăm că şi la noi”, a spus primarul, scrie debanat.ro

Sperietorile sunt agăţate de crengi, iar în bătaia vântului acestea se mişcă şi ar urma să sperie ciorile.

Locuitorii din mai multe cartiere ale municipiului Arad, dar mai ales din centrul oraşului, unde sunt numeroşi arbori seculari, reclamă de ani de zile că din cauza miilor de ciori care şi-au făcut cuiburi în copaci nu mai au linişte nici ziua şi nici noaptea, iar mizeria produsă de păsări a devenit, de asemenea, o problemă.

Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat, în mai multe rânduri, că nu pot interveni pentru vânarea păsărilor sau distrugerea cuiburilor din cauză că ciorile sunt printre speciile protejate, iar acest lucru încurcă şi administraţia locală, care nu poate toaleta arborii bătrâni şi periculoşi pentru trecători.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net