O femeie de 140 kg a născut un băieţel de 5 kg, la Iaşi

SÂMBĂTĂ, 21 AUGUST 2021, 13:16

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ivancica Mihaela

<!–

–>

Mama, în vârstă de 30 de ani, suferă de hipertensiune arterială şi obezitate de gradul trei. Fiul ei s-a născut la termen şi a avut cea mai mare notă pe care o poate avea un copil născut prin cezariană: nota 9.

,,A adus pe lume un băiețel cu o greutate deosebită, o greutatea care, în literatura de specialitate, este doar în 1% din cazuri. Vorbim de o greutate de 5.1 kg, pe care o are un bebeluș de 3 luni’’, a precizat Gabriel Martinescu, managerul Spitalului de Obstretică și Ginecologie Iași.

„Pacienta mai are trei copii, este din judeţul Iaşi. A fost complicat, dar acum copilul nu prezintă nicio problemă, iar după naştere femeia s-a mişcat şi este în regulă. Aceasta suferea de hipertensiune, obezitate de gradul al III-lea, dar nu a pus probleme deosebite în plan operator”, a explicat prof. dr. Răzvan Socolov, medic primar obstetrică-ginecologie şi şeful Secţiei de Obstetrică de la Maternitatea „Elena Doamna”.

Medicul a explicat că în general se regăsesc 1, maximum 2 astfel de cazuri de nou-născuţi de peste 5 kilograme pe an la maternitatea din Iaşi, în condiţiile în care anual sunt peste 1.000 de naşteri la „Elena Doamna”.

,,Ca intervenție a durat mai mult. Au trebuit luate mai multe precauții și tratamentul postoperator este adaptat cazului deosebit. În momentul de față, evoluția este favorabilă pentru ambii’’, a explicat Cezar Rotaru, medic ginecolog.

Și bebelușul și mama lui vor fi ținuți sub observaţie următoarele zile. 


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net