OMS: Doza a treia a vaccinului anti-Covid NU este necesară. Organizația critică lipsa de moralitate și etică a unor state dezvoltate

MIERCURI, 18 AUGUST 2021, 21:43

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

”Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare. Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a declarat responsabila ştiinţifică a organizației, Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă.
Reprezentanta OMS a subliniat că nici din punct de vedere moral şi etic nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză ”când restul lumii aşteaptă prima injecţie”.

În aceeași conferință de presă, directorul programului pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan, a declarat că inocularea celei de-a treia doze echivalează cu ”distribuirea de veste de salvare suplimentare unor persoane care au deja una, în timp ce alte persoane sunt lăsate să se înece fără nicio vestă de salvare.”

La rândul său, directorul Organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un apel la liderii țărilor dezvoltate să privească dincolo de ”obiectivele naţionaliste înguste”.

”Am fost stupefiat de informaţiile potrivit cărora vaccinurile de la J&J asamblate şi condiţionate în Africa de Sud părăsesc continentul şi merg în Europa”, a spus el, cerându-i companiei americane să acorde urgent prioritate Africii.

Miercuri, SUA au anunţat că, din 20 septembrie, americanii vaccinaţi cu Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua. Decizia a fost luată pe fondul temerilor privind scăderea imunității conferite de vaccinuri odată cu trecerea timpului. Această campanie va depinde totuşi de autorizarea unei doze suplimentare de către Agenţia americană a medicamentelor (FDA).
Și Israelul a lansat deja o campanie în favoarea administrării unei a treia doze de vaccin pentru persoanele cele mai în vârstă, potrivit Agerpres. 


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net