Percheziții DNA în 11 județe: Mascații au descins în Teleorman la firmele apropiate lui Liviu Dragnea și la câteva instituții publice

LUNI, 01 MARTIE 2021, 16:02

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

<!–

–>

Polițiștii și procurorii au ridicat documente în acest dosar de la firme și instituții din județele Teleorman, Olt, Constanța, Prahova, Dâmbovița, Tulcea, Giurgiu, Călărași, Dolj și Bihor. Printre instituțiile vizate, din Teleorman, se numără Consiliul Județean, Spitalul Județean, Direcția de Protecția a Copilului Teleorman, dar și firma Europrotect Security, condusă de fostul șofer al lui Liviu Dragnea.

EUROPROTECT Security este o afacere începută de Mădălin Ioniță, fost șofer și om de încredere (pe care Dragnea l-a strigat la Rahova) al liderului social-democrat, condamnat pentru trei ani și șase luni de închisoare cu executare, și condusă de Cristian Baicu, partener de afaceri într-o altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea. Ioniță, la rândul lui, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul fostului lider al PSD, în alte companii.

S.C. Europrotect Security are sediul într-un apartament din Alexandria, dar are sute de angajați și a avut în cursul timpului contracte consistente cu instituții de stat din întreaga țară, printre care se numără Poșta Română, Consiliul Județean Brăila, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională de Administrare Fiscală și, desigur, Spitalul Județean de Urgență din Alexandria.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net