Prognoza meteo 17 februarie. Vreme deosebit de rece. Zonele lovite de ger

MIERCURI, 17 FEBRUARIE 2021, 07:10

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

Vor fi ninsori, iar îndeosebi în regiunile nord-vestice se va depune strat nou de zapada, dar temporar se vor semnala şi ploi sau lapoviţa, ce vor favoriza pe alocuri depunerile de polei.

La munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ. Cantitaţile de precipitaţii vor depaşi 10 l/mp.

In Bucuresti, vremea se va încalzi semnificativ faţa de intervalul precedent. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

La munte, valorile termice vor fi în creştere faţă de intervalul precedent, totuşi la începutul zilei vremea va fi foarte rece, geroasă în majoritatea masivelor. Cerul va avea înnorări şi vor predomina ninsorile, la început în masivele nordice şi nord-vestice, apoi şi în restul zonei montane. Cantităţile de precipitaţii vor depaşi 10…15 l/mp, cu o probabilitate mai ridicata în zona Carpaţilor Meridionali, unde pe creste, din prima parte a nopţii vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Izolat şi trecător vor fi condiţii de ceaţă cu depunere de chiciură. Plafonul jos de nori, transportul de zăpada şi ceaţa vor determina temporar diminuarea vizibilităţii. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net