Protest de amploare al angajaților de la metrou în fața Ministerului Transporturilor

MIERCURI, 10 FEBRUARIE 2021, 13:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

Tensiunile au izbucnit după ce ministrul Transporturilor a trimis corpul de control la Metrou, pentru a verifica atât nivelul actual al salariilor și sporurilor, cât și negocierea pe marginea Contractului Colectiv de Muncă, în urmă căreia s-a stabilit o majorare a salariilor cu 18%, în 2021.

Drulă i-a acuzat direct pe liderii de sindicat că au căpușat compania și că au reușit să impună o creștere nejustificată a salariilor în plină pandemie, fără să țină cont de situația dificilă a companiei, făcându-le astfel rău tocmai celor pe care susțin că-i reprezintă.

În replică, liderul de sindicat Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, a afirmat că peste 5.000 de angajați ai metroului s-au simțit jigniți de afirmațiile ministrului Transporturilor.

Sindicaliștii îi cer lui Drulă să renunțe la măsurile concrete de restructurare, pe care le-ar fi luat fără să ţină cont de deficitul de personal

De asemenea, sindicatul acuză și faptul că o serie de bonificații n-au fost plătite, deși din punct de vedere bugetar puteau fi suportate.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net