PSD, noi CRITICI despre închiderea magazinelor la ora 18.00 – Alexandru Rafila: Restricţii STUPIDE, duc la răspândirea infecției. Ce spune despre protestatari

JOI, 01 APRILIE 2021, 18:07

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

<!–

–>

Alexandru Rafila a spus joi, într-o conferință de presă, că nu este de acord „în niciun caz” cu ridicarea tuturor restricţiilor impuse de autorităţi.

„Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal şi măsuri care să ducă cât mai rapid la recâştigarea.

Restricţii stupide la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse, însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare.

Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a declarat Rafila, joi, în conferința de presă săptămânală de la sediul PSD.

În schimb, medicul spune că închiderea magazinelor nu este recomandată, pentru că va duce la creșterea accelerată a infectărilor cu noul coronavirus.

Referitor la limitarea programului magazinelor până la ora 18.00, medicul a spus că această măsură ar duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei.

„Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi veți vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, le-a spus deputatul PSD jurnaliștilor prezenți la conferința de presă de la sediul PSD.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net