RECORD de temperaturi: termometrele au arătat 49,1 grade Celsius. În ce oraș s-a întâmplat

JOI, 22 IULIE 2021, 14:52

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

<!–

–>

Precedentul record fusese înregistrat în același oraș, Cizre, situat la granița cu Siria: 49 de grade, în august 1961, potrivit datelor direcției generale de meteorologie.

Temperaturi record în mai multe părți ale lumii

În ultimele zile, s-au stabilit recorduri istorice nu doar în Turcia, dar și în nordul Japoniei și în Irlanda de Nord, informează adevarulzilei.net.

Conform meteorologilor, în acest moment sunt cinci mase puternice de căldură pe glob în emisfera nordică, scrie The Washington Post. Ele sunt cauza caniculei și contribuie la incendiile din vestul Americii de Nord și din Siberia. Chiar și în toiul verii este neobișnuit să fie atât de multe și de intense în același timp.

Aceste zone de presiune ridicată în atmosferă, intensificate de schimbările climatice, generează simultan explozii de căldură neiertătoare în America de Nord, Europa și Asia.

Aceste mase de căldură sunt sursa temperaturilor ridicate record și contribuie la valul de incendii din vestul Americii de Nord și în Siberia.

Mercurul din termometrele americanilor din Montana a atins 43,3 grade Celsius.

Masele de căldură fac, de asemenea, parte din efectele schimbărilor climatice care au declanșat inundațiile dezastruoase din Europa, săptămâna trecută.

La margine de Atlantic, peste insulele britanice, duminica a fost cea mai fierbinte zi din Irlanda de Nord.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net