Rusia continuă să ignore apelurile Occidentului și denunță ”isteria” creată de arestarea lui Navalnîi: ”Depășește orice limită!”

MIERCURI, 03 FEBRUARIE 2021, 16:46

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

<!–

–>

La o conferință de presă cu omologul său iordanian, Ayman Safadi, ministrul rus a precizat că nu sunt justificate criticile atât timp cât legile din Occident privind manifestațiile sunt mult mai severe.
”Isteria pe care am văzut-o în timpul procesului judiciar în cazul Navalnîi depăşeşte orice limită. Societăţii i se ascunde că în Occident legile privind manifestaţiile, mitingurile şi diverse proteste sunt mai severe decât cele din Rusia”, a declarat Lavrov, care a adăugat și că, în țările care îi cer explicații, intervențiile forțelor de ordine sunt, în general, mai dure. 

Ministrul rus de Externe a acuzat și presa că nu transmite obiectiv evenimentele, punând accent doar pe reacția poliției, nu și pe ”agresivitatea” protestatarilor. 

”Acțiunea fermă” a poliției a fost apărată în aceeași zi și de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Declarațiile vin în contextul protestelor ample organizate după arestarea principalului opozant al lui Vladimir Putin, în urma cărora au fost reținute aproximativ 10.000 de persoane.

Marți, după anunțul privind condamnarea lui Aleksei Navalnîi, liderii din SUA și UE au au cerut eliberarea imediată a militantului aticorupție și au acuzat Moscova că încalcă cele mai elementare angajamente pe care trebuie să le ia un membru al comunității internaționale

Condamnarea militantului anticorupție a fost criticată și de mai multe organizaţii pentru drepturile omului, printre care Amnesty International. OVD-Info – organizaţia care monitorizează persecuţiile în Rusia – şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu relele tratamente aplicate manifestanţilor arestaţi, în timp ce pe reţelele de social media se înmulţesc mărturiile celor ţinuţi şi câte 48 de ore în dube ale poliţiei, fără mâncare, apă sau posibilitatea de a merge la toaletă, întrucât secţiile de poliţie sunt arhipline, potrivit Agerpres. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net