Sorin Cîmpeanu: 5% din unitățile de învățământ sunt în sistem online. Care este procentul în București și în Ilfov

JOI, 14 OCTOMBRIE 2021, 21:11

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

<!–

–>

„În momentul de față avem 459.000 elevi care sunt în sistem online, aproximativ 15%, deci 1 din 7 elevi. Până acum 347 școli au solicitat trecerea în online la nivel național. Circa 5% din unitățile de învățământ sunt în sistem online. În București și în Ilfov este un procent mult mai ridicat”, a declarat Cîmpeanu, la un post TV, potrivit HotNews.ro.

Întrebat dacă nu ar trebui închise școlile în aceste zone, ministrul Educației a răspuns: „Închiderea școlilor se poate face prin ordin de carantinare, atâta vreme cât localitatea nu intră în carantină, școlile fiind activități esențiale, își derulează activitatea cu precizările pe care le-am făcut. Atunci când nu există condiții suficiente pentru asigurarea protecției sanitare școala cere trecerea în online, iar inspectoratul școlar județean aprobă de îndată această intrare în online”.

Potrivit ministrului Educației, în județul Ilfov sunt 41 de școli care au cerut intrarea în online. Anterior, Cîmpeanu declarase într-o altă intervenție TV, că 15% dintre școli din Ilfov au cerut intrarea în online și ar fi nedrept să fie închise toate.

„În județul Ilfov, au făcut solicitare în momentul de față un număr de 36 de școli, care au solicitarea aprobată și astăzi s-au înregistrat încă 5 solicitări, 41 de școli au făcut solicitare către inspectoratul școlar județean pentru trecerea în online. Înseamnă 15% din numărul de școli din județul Ilfov. Practic, au făcut solicitări acele școli aflate în localități unde rata de infectare este foarte mare. Ar fi total nedrept să le treci pe toate în online chiar dacă nu vor, chiar dacă copiii vor să vină la școală, chiar dacă sunt localități în care rata de infectare nu este atât de mare. Asta este situația în județul Ilfov la acest moment”.

Citește și Încă 29 de școli din Capitală intră în sistem online. LISTA cu unitățile de învățământ


Citește și:

<!– –> <!–

–>
<!– –>
<!–

–>

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net