Toți ochii sunt ațintiți spre Budapesta: Când ar putea fi organizat referendumul privind legea anti-LGBT

JOI, 22 IULIE 2021, 16:40

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

Premierul de la Budapesta a anunţat referendumul miercuri, intensificând și mai mult războiul cultural cu Uniunea Europeană, relatează HotNews.ro.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a lansat o acţiune juridică cu privire la măsurile care au fost incluse în amendamente la legile educaţiei şi pentru protecţia copilului. Dacă aceasta va avea succes, Bruxellul ar putea să suspende finanţările către Ungaria, cel puțin pe perioada menținerii restricţiilor.

„Pentru Ungaria, sunt mult mai multe argumente în favoarea apartenenţei la Uniunea Europeană decât împotriva acesteia. Să ne alăturăm UE a fost decizia corectă, a fost în interesul nostru naţional şi rămâne aşa”, a spus Gergely Gulyas, şeful de cabinet al lui Orban, în raportul său săptămânal.

El a declarat că Ungaria consideră că are dreptul să comenteze asupra a ceea ce el a numit „regulile clubului” şi să ia decizii pe cont propriu privind probleme pentru care nu a predat autoritatea instituţiilor UE.

Măsurile, care au provocat nelinişte în cadrul comunităţii LGBT, interzic folosirea în şcoli a materialelor considerate că promovează homosexualitatea şi schimbarea genului cu scopul declarat de a preveni abuzul asupra minorilor.

Mai multe grupuri civile critică reformele lui Orban, iar un sondaj realizat luna trecută de Ipsos arată că 46% dintre unguri susţin căsătoria între persoane de acelaşi sex.

În raportul său anual privind statul de drept din UE publicat marți, Comisia Europeană a enumerat îngrijorări serioase legat de statul de drept în Polonia şi Ungaria, iar pe baza acestuia poate fi decis dacă ţările vor primi miliarde de euro ca fonduri UE pentru a sprijini revenirea după pandemie, mai arată sursa citată.


Citește și:

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net