Utilizarea vaccinului antiCovid Pfizer în Europa, tot mai aproape de a fi APROBATĂ. CARE este data vehiculată

„Da, EMA va fi gata  în 23 decembrie”, a afirmat sursa, referindu-se la revizuirea datelor privind vaccinul dezvoltat în colaborare de compania americană Pfizer și cea germană BioNTech.

Ulterior acestui anunț, ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că speră ca Uniunea Europeană să aprobe vaccinul înainte de Crăciun, deschizând calea pentru inocularea vaccinărilor înainte de sfârșitul anului.

„Este o veste bună că aprobarea poate fi acordată la 23 decembrie”, a afirmat Spahn, rugat să comenteze afirmația apărută pe surse.

Potrivit oficialului guvernamental, scopul era să avem o aprobare normală, nu una pentru uz de urgență. „Va fi prima aprobare normală a unui vaccin (anti-Covid) din lume”, a mai spus Spahn.

Ultimul cuvânt în ceea ce privește aprobarea vaccinului îl va avea însă Comisia Europeană, care urmează, de regulă recomandările EMA.Vă reamintim că Marea Britanie a fost prima țară din lume care a aprobat utilizarea vaccinului antiCovid la începutul acestei luni fiind urmată de Canada și de Statele Unite

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net