Vaccinului rusesc anti-COVID Sputnik V, aprobat de urgență în Mexic. Țara a DEPĂȘIT India la capitolul decese asociate pandemiei

MIERCURI, 03 FEBRUARIE 2021, 09:57

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

<!–

–>

„Vom avea un nou vaccin în arsenalul nostru, sigur şi cu o eficacitate de 91,8%. COFEPRIS a acordat autorizaţia pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului Sputnik V împotriva #COVID19. Aceasta face posibil ca vaccinul să fie importat din Rusia pentru a fi utilizat în Mexic”, a afirmat oficialul, făcând referire la rezultatele unui studiu publicat în revista medicală „The Lancet” privind eficiența vaccinului rusesc, relatează Agerpres.

Potrivit producătorului, Sputnik V a fost aprobat până în prezent în 15 ţări, inclusiv în Ungaria, care a devenit prima ţară membră UE care l-a aprobat săptămâna trecută – chiar dacă Comisia Europeană nu şi-a dat acordul.

Ingredientul activ al vaccinului a fost primul din lume care a fost lansat pentru utilizare la scară largă la mijlocul lunii august, însă faptul că testarea nu fusese finalizată la acel moment a declanşat un val de critici la nivel internaţional.

Vă reamintim că, începând de săptămâna trecută, Mexicul a depăşit India la „capitolul” decese, devenind a treia ţară ca număr de morți atribuiți pandemiei de coronavirus. De la debutul pandemiei și până în prezent, țara a ajuns la un total de 1,8 milioane de cazuri de infectare cu COVID-19 și 159.533 de decese. Numai în ultimele 24 de ore, țara a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și 433 de decese. 

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net