VIDEO | Drona din frunze de ananas – invenția ecologică surprinzătoare din Malaezia. La ce înălțime poate zbura

Un profesor din Malaezia a reuşit să construiască un astfel de aparat zburător din materiale biodegradabile. Dronele de acest tip au o rezistenţă mai mare la greutăţi decât cele create din plastic, sunt mai ieftine și mai ușoare.
”Folosim frunze agricole. Mai exact, transformăm fibra din frunzele de ananas într-o fibră puternică. Cine ar fi putut crede că putem fabrica așa ceva din acest material?”, a declarat șeful proiectului, Mohamned Thariq Sultan. 

Cercetătorii nu se opresc însă aici. Ei vor să fabrice o dronă mai puternică, dar și mai mare care să fie utilă în agricultură.
”Următorul pas va fi să facem o dronă mai mare, care să fie capabilă să care greutăți, dar și să aibă senzori. Drone de care ar putea beneficia fermierii din zonă”, a anunțat activistul de mediu William Robert Avisse. 

[embedded content]

Fermierii sunt cei mai bucuroși, mai ales că pot oferi materia primă pentru fabricarea dronelor și, astfel, scapă și ei de resturile vegetale.
”De exemplu, de pe un hectar de teren se produc cam zece tone de resturi din frunze. Ne costă mult să scăpăm de gunoi. Este un efort financiar, mai ales pentru micii fermieri. Pentru mine și alți săteni, această invenție este o mișcare bună mai ai ales acum, în pandemie, când oamenii au fost aspru loviți de efecte”, a declarat Iewan Ismail, proprietarul unei plantații de ananas.

Citeste continuarea articolului pe realitatea.net