În timpul pandemiei, IMM-urile cu cel mai mare nivel de digitalizare au avut de două ori mai multe oportunități decât cele cu cel mai mic nivel de digitalizare. Studiu Vodafone Group

Companii - digitalizare

Foto: Guliver/ Getty Images

57% dintre companiile mici și medii din toate sectoarele au înregistrat anulări ale comenzilor sau contractelor din cauza pandemiei, în timp ce 35% dintre IMM-uri au indicat faptul că pandemia a avut un impact semnificativ asupra cererii și veniturilor, arată un studiu realizat de Vodafone Group pe 1.200 de IMM-uri din mai multe țări europene.

Companiile mici și medii care s-au digitalizat au avut cele mai mari șanse de a identifica noi oportunități de business în timpul pandemiei. Afacerile cu cel mai mare nivel de digitalizare și-au asigurat oportunități cu o rată de cel puțin două ori mai mare comparativ cu afacerile cel mai puțin digitalizate.

„Cu toate acestea, multe IMM-uri s-au confruntat cu bariere semnificative în ceea ce privește adoptarea serviciilor digitale. Șansele ca aceste companii să profite de avantajele noilor tehnologii sunt încă mult mai mici comparativ cu cele ale organizațiilor mai mari, chiar dacă sunt conectate la internet în aceeași măsură. În ciuda beneficiilor digitalizării, datele raportului DESI 2020 arată că IMM-urile rămân în urma companiilor mai mari în ceea ce privește adoptarea aproape a tuturor tehnologiilor. Cele mai mari decalaje sunt în digitalizarea proceselor organizaționale interne, unde se poate câștiga cel mai mult prin eficientizare”, se arată într-un comunicat dat publicității de Vodafone Group.

Conform studiului Vodafone, există o serie de motive pentru care companiile mici și medii au avut însă dificultăți în a se digitaliza: 73% au declarat că au întâmpinat dificultăți…
Citeste continuarea articolului pe republica.ro