PSD tocmai a băgat România în faliment. Dacă lucrurile rămân așa cum s-a votat în Parlament, în 2021 vom avea concedieri masive și creșteri de taxe și de impozite

PSD congres - Marcel Ciolacu - Gabriela Firea - Olguța Vasilescu

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Cu 5 zile înainte de alegeri, PSD tocmai a mărit în Parlament pensiile cu 40 la sută. Dar de ce nu cu 100 la sută şi mâncare pe viață la tot poporul? Dacă tot bagă țara în faliment, măcar să o facă grandios!

PS. De fapt, știrea de azi nu e că PSD e un partid de o iresponsabilitate criminală și nici că dl. Marcel Ciolacu este analfabet economic („bani sunt… în Fondul de rezervă al Guvernului”). Știrea e că, în condițiile astea, în 2021 vor crește masiv taxele și impozitele pentru toată lumea și vor fi operate concedieri care să susțină creșterea pensiilor. Pentru că-n economie nu-i ca la cantina partidului („fiecăruia după nevoi”), ci e ca la alimentara poporului: „de câți bani, atâta pește”.

PPS. Chiar dacă nu are intenția să plătească factura (de altfel e binecunoscută opinia fostului ministru de Finanțe social-democrat Orlando Teodorovici potrivit căreia nu există nicio posibilitate reală de creștere a pensiilor cu 40 la sută), PSD le „dă” pensionarilor, în speranța că aceștia se vor prezenta duminică la urne să-și arate recunoștința. Și dacă nu o vor face? Dacă oamenii se vor dovedi mai realiști și mai cu bun simț decât conducătorii lor?

Îți recomandăm


Citeste continuarea articolului pe republica.ro