Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Airbus devine cel mai mare producător de avioane din lume

O inversare a ierarhiei între cei doi giganţi aeronautici era aşteptată, în condiţiile în care criza de la Boeing, ale cărei avioane 737 MAX sunt consemnate la sol la nivel mondial, din luna martie, continuă în 2020. Datele companiei aeriene europene scot în evidenţă distanţa pe care Boeing trebuie să o parcurgă pentru a-şi recâştiga poziţia de lider.

Airbus, care în octombrie a fost obligată de propriile probleme să reducă ţinta referitoare la livrări în 2019 cu 2-3%, a alocat resurse suplimentate pentru a atinge un nivel de 863 de avioane livrate în 2019, peste obiectivul revizuit de 860 de avioane.

Astfel, livrările au crescut cu 7,9%, de la 800 de avioane în 2018. Airbus a refuzat să comenteze datele, care trebuie audiate înainte de a fi finalizate şi publicate.

Producătorii de avioane primesc majoritatea veniturilor la momentul livrării avioanelor, minus plăţile primite în avans, astfel încât performanţele referitoare la livrări sunt urmărite…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro