Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Ankara trimite de luni în ţările de origine membri străini ai Statului Islamic

”Vă spunem că că-i vom trimite înapoi. Vom începe de luni”, a declarat Soylu, citat de agenţia turcă de presă, de stat, Anadolu. Ministrul turc nu a precizat care sunt ţările vizate de această măsură.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan declara joi că peste 1.150 de membri SI sunt încarceraţi în prezent în închisorile turce.

Ankara îndeamnă cu regularitate ţările europene să-şi ia înapoi cetăţenii care au intrat în SI în Siria, însă acestea sunt puţin dispuse să o facă, din motive de securitate şi din cauza nepopularităţii unei asemenea măsuri.

Süleyman Soylu ameninţa luni că Turcia îi va trimite pe combataţii străini din SI în ţările lor de origine, chiar dacă acestea le-ar retrage cetăţenia.

Însă este neclar cum ar putea Turcia să procedeze pentru a trimite o persoană într-o ţară în care această persoană nu mai este, teoretic, cetţean.

Suspectată mult timp că i-a lăsat pe jihadişti să-i traverseze frontiera pentru a intra în Siria,…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro