Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Australia sub teroarea focului. În New South Wales s-a decretat stare de urgență

Incendii violente mistuiesc de săptămâni întregi Australia, noi focare apărând aproape zilnic, iar autorităţile au cerut părăsirea în masă a mai multor oraşe de pe coasta de sud-est, o zonă extrem de populară în actualul sezon al vacanţei de vară.

Premierul acestui stat, Gladys Berejiklian, a precizat că starea de urgenţă va fi instituită începând de vineri şi va fi în vigoare şapte zile, perioadă în care comandantul Departamentul rural de pompieri va beneficia de prerogative suplimentare în lupta cu flăcările.

Printre măsurile excepţionale care pot fi instituite se numără evacuări forţate, închiderea unor porţiuni de drumuri sau ordine către forţele de ordine pentru a duce la îndeplinire anumite misiuni.

Un val de caniculă care traversează continentul pornind din vest urmează să ajungă sâmbătă pe coasta de sud-est, aducând vânturi puternice şi temperaturi de peste 40 de grade Celsius, potrivit previziunilor Biroului de Meteorologie.

Bilanţul deceselor în urma incendiilor a urcat la 17,…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro