Bombardiere nucleare ale Chinei au pătruns în spațiul aerian taiwanez

Oficialii din Taiwan au declarat că mai multe avioane, printre care și bombardiere nucleare chineze, au pătruns în spațiul aerian al țării. Ministerul apărării de la Taipei a transmis că 19 avioane de război au ajuns în  „Zona de Identificare a Apărării Aeriene”, așa cum o numesc taiwanezii.

De câțiva ani, taiwanezii susțin că Beijingul efectuează regulat asemenea incursiuni ce încalcă spațiul. Conform autorităților de la Taipei, incursiunea Chinei s-a făcut cu șase bombardiere nucleare H-6. De asemenea, ar fi fost folosite și avioane de luptă anti-submarin. În acel moment, sistemul de apărare cu rachetă au fost declanșate. Ministerul apărării din Taiwan a transmis că au fost trimiși piloți pentru a-i avertiza pe cei chinezi să iasă din spațiul țării.

Nu este cunoscut motivul pentru care China realizează astfel de incursiuni în spațiul Taiwanului. Cu toate acestea, este vorba de a doua misiune de mare anvergură. În iunie, China a trimis 18 avioane de luptă în zonă.

Săptămâna trecută, ministrul apărării din Taiwan a susținut că amenințarea chineză crește. Astfel, acesta a tras un semnal de alarmă asupra apărării insulei.

De ceva vreme, Taiwanul încearcă să își obțină oficial independența față de Republica China. Pe de altă parte, oficialii chinezi văd asta ca pe „o linie roșie” și amenință cu războiul.

The post Bombardiere nucleare ale Chinei au pătruns în spațiul aerian taiwanez appeared first on România Liberă.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro