Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Boris Johnson pus sub presiune să-l demită pe Cummings, un consilier apropiat, pe tema izolării

Boris Johnson se află sub presiune pentru a-și concedia asistentul principal după ce Guardian și Daily Mirror, citați de CNN,au scris că el și soția sa au încălcat regulile de izolare ale Regatului Unit, călătorind prin țară pentru a se izola cu părinții, în timp ce acesta prezenta simptome de coronavirus.
Cummings a prezentat simptome la scurt timp după ce Johnson a dezvăluit că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Ulterior, premierul a petrecut o scurtă perioadă în terapie intensivă luptând cu virusul. Johnson a îndemnat în repetate rânduri oamenii să rămână acasă. Neil Ferguson, un epidemiolog de frunte care a sfătuit guvernul Regatului Unit cu privire la răspunsul său la coronavirus, a fost forțat să demisioneze la începutul acestei luni, după ce s-a aflat că a încălcat regulile de izolare. Șefa ofițerului medical din Scoția, Catherine Calderwood, și-a părăsit poziția luna trecută, după ce a fost fotografiată de un ziar scoțian, lângă a doua casă a familiei sale, într-o altă parte a țării, la adresa ei din Edinburgh.

  • Dominic Cummings a condus mai mult de 420 km de la Londra la Durham, unde a stat cu membrii familiei la doar câteva zile după ce Johnson a pus Marea Britanie în izolare și a interzis vizitele de familie.
  • Downing Street a refuzat să comenteze.„Dacă (rapoartele media sunt corecte), consilierul principal al premierului pare să fi încălcat regulile de izolare. Recomandările guvernului au fost foarte clare: stați acasă și nu aveți călătorii neesențiale ”, a spus un purtător de cuvânt al Labour.”
  • Liderii Partidului Național Scoțian și ai Democraților Liberali au cerut  demisia sau demiterea lui Cummings, care a jucat un rol principal în campania pro-Brexit în 2016 și s-a alăturat lui Boris Johnson în Downing Street anul trecut.
  • Poliția a confirmat că s-au prezentat la o proprietate din acea zonă și au vorbit unei persoane despre regulile de blocare din Marea Britanie în data de 31 martie.
    Poporul britanic nu se așteaptă să existe o regulă pentru ei și o altă regulă pentru Dominic Cummings. Numărul 10 (n.r. cu referire la Premierul Britanic) trebuie să ofere o explicație foarte rapidă pentru acțiunile sale (n.r. ale lui Dominic Cummings).” Declarația unui membru Labour.
  • Restricțiile coronavirusului în Regatul Unit au clarificat faptul că oamenii nu trebuie să viziteze nicio altă gospodărie, inclusiv a doua reședință sau casă de familie, și nu trebuie să efectueze nicio călătorie neesențială.„Nu ar trebui să vizitați membrii familiei care nu locuiesc în casa dvs.”, se arăta în recomandările guvernului. „Ar trebui să păstrați legătura cu ei folosind apeluri telefonice sau video.”Ghidul de autoizolare a țării afirmă, de asemenea, că, dacă o persoană are simptome de Covid-19, nu trebuie să plece de acasă timp de șapte zile.
  • Pe 25 aprilie, soția lui Cummings, Mary Wakefield, a scris o coloană în revista The Spectator despre experiența cuplului cu Covid-19, dar nu a menționat nimic despre călătoria în afara capitalei.„Soțul meu s-a grăbit să ajungă acasă ca să aibă grijă de mine”, a scris ea în articol. „După incertitudinea virusului în sine, am ieșit din carantină în incertitudinea aproape comică a blocării londoneze”, a adăugat ea.
  • Și David Lidington, adjunctul Theresei May, pe când aceaasta era prim-ministru, a declarat pentru BBC: „Există întrebări în mod clar serioase pe care numărul 10 va trebui să le adreseze, nu în ultimul rând pentru că disponibilitatea membrilor publicului de a urma îndrumările guvernamentale va fi afectată de ultimele relatări ”.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro