Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Brazilia asigură ONU că luptă împotriva despăduririlor ilegale

„Brazilia este pe deplin angajată în lupta împotriva situaţiei actuale din regiunea amazoniană. Guvernul brazilian îşi reafirmă angajamentul în lupta împotriva defrişărilor ilegale”, a declarat ambasadoarea braziliană Maria Nazareth Azevedo în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Guvernul preşedintelui brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro a fost puternic criticat în ultimele săptămâni de comunitatea internaţională din cauza recrudescenţei despăduririlor şi incendiilor în Amazonia.

Cu ocazia deschiderii luni a celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet a afirmat că „incendiile care fac în prezent ravagii în pădurea tropicală pot avea un impact catastrofal asupra umanităţii”.

„Cele mai rele efecte ale acestor incendii sunt suferite de femeile, bărbaţii şi copiii care locuiesc în aceste regiuni. Este posibil să nu aflăm niciodată numărul total de morţi şi de răniţi care au avut loc în ultimele săptămâni în Bolivia, Paraguay şi Brazilia”, a adăugat fosta preşedintă chiliană.

Şapte ţări care îşi împart…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro