Ce tip de rochie să alegi în funcţie de forma corpului

Și totuși, din gama largă de opțiuni, ne oprim adesea asupra rochiei. E un simbol al feminității? Cu siguranță. Ne ajută să facem față temperaturilor mari? La fel de cert. Ne poate evidenția cele mai frumoase trăsături? Da! Cu toate acestea, trebuie să alegem, cu atenție, modelul care ne face mai frumoase.

Fiecare trup este diferit, iar o rochie nepotrivită conformației tale va fi greu, spre imposibil, de purtat cu plăcere. Mai jos, vom trece în revistă principalele tipuri de siluete și rochiile care le avantajează cel mai mult.

Tip pară

Forma corporală de pară este, de departe, cel mai frecvent tip de siluetă. Caracterizată prin umerii înguști, talia subțire, șoldurile late și tendința către depuneri adipoase la nivelul coapselor și al posteriorului, această conformație este avantajată de rochiile mulate în zona mijlocului. Partea inferioară a rochiei va fi, de preferat, croită în formă de A. Lungimea până la genunchi sau puțin deasupra genunchiului este cea recomandată. Te pot avantaja și rochiile maxi cu umerii dezgoliți sau cu bretele subțiri, cu mențiunea că această lungime de rochie merge mai bine în cazul femeilor cu înălțime peste medie… sau celor care-și însușesc stilul hippie și poartă platforme înalte.

Silueta de tip măr

Numită și silueta chitară, ea se caracterizează prin umeri, în general, lați, talie nu foarte bine definită, depuneri adipoase, cu predilecție în zona abdomenului, și picioare suple. Deși pare surprinzător, recomandăm, și în acest caz, expunerea umerilor, fiindcă dezgolirea lor creează efectul vizual de îngustare. De asemenea, sunt recomandate cusăturile imediat sub sâni, după care materialul rochiei să cadă lejer. Dat fiind avantajul picioarelor subțiri, poți opta pentru rochii mini – efectul va fi potențat de pantofii sau sandalele cu toc.

Silueta de tip clepsidră

Considerată un deziderat estetic, încă din vremuri îndepărtate, această siluetă se caracterizează prin forme ample, dublate de o talie subțire. Cele mai potrivite rochii pentru evidențierea acestui tip corporal sunt rochiile de tip pin-up: rochii până la genunchi sau deasupra acestuia, cambrate și cu un decolteu rotund sau de tip barcă. Dacă vei completa ținuta cu pantofi cu toc subțire, de înălțime medie sau mare, efectul va fi wow.

Silueta subțire sau androgină

Însușirile caracteristice acestui tip corporal sunt formele slab evidențiate, picioarele subțiri și, de multe ori, o talie de mici dimensiuni, dar nu extrem de definită. Umerii sunt înguști, iar claviculele sunt, întotdeauna, vizibile. Poate părea dificil să găsești o rochie care să potențeze, în mod specific, însușirile corpului tău, dar adevărul este că nu există nicio limită a alegerilor în acest caz! Silueta de care te bucuri se pretează oricărui tip de rochie. Totuși, ai în vedere rochiile mini, cu croi drept, închise în partea de sus – în tendințe sunt cele cu aplicație de tip guler sau fundă, într-o culoare contrastantă cu restul materialului. Poți purta și rochii maxi – găsești modele inedite pe https://sportcouture.ro/collections/red-valentino – dar asta doar dacă ești înaltă sau preferi încălțămintea cu platforme. Altfel, arăți îndesată, indiferent de forma reală a trupului.

Acestea sunt principalele sugestii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când te întrebi „Care este rochia potrivită pentru corpul meu?“. Mai departe, alegerea imprimeului și exprimarea individualității, prin modele și culori, țin numai de viziunea ta.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro