Centrul de suport tehnic al STS funcționează 24 de ore din 24 pentru buna desfășurare a alegerilor

Sunt 41 de centre de preluare a apelurilor, câte unul în fiecare județ din țară și unul pentru București-lfov și străinătate, care funcționează neîntrerupt, 24 de ore din 24. 

Personalul STS asigură asistență tehnică pentru utilizarea echipamentelor din secțiile de votare și consiliază operatorii de calculator cu privire la utilizarea tabletelor și aplicația pentru verificarea dreptului de vot. 

„Specialiștii STS sunt pregătiți să ofere asistență tehnică privind diverse situații semnalate de operatorii de calculator și președinții secțiilor de votare. Din 2016 și până acum, STS a instruit peste 50.000 de persoane, iar în ultimele două luni, pentru acest proces electoral, peste 9.000. Pentru secțiile de votare din străinătate noutatea este semnătura preluată în format digital, care vine în sprijinul membrilor-operatori de calculator și al alegătorilor. Prin semnătura digitală se reduce timpul de preluare și verificare a datelor alegătorilor, astfel încât întreaga operațiune durează mai puțin ca la procesele electorale anterioare. Totodată,…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro