Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

CNSAS îi omagiază pe luptătorii anticomuniști

Expoziția deschisă în foaierul Senatului României prezintă documente și fotografii legate de românii care au înfruntat regimul Ceaușescu. Acțiunile acestora au fost diverse: declarații publice, confecționarea de afișe sau manifeste, scrisori trimise publicațiilor din România, cum ar fi “Scânteia” sau “Flacăra”, sau unor posturi de radio din Occident, cum ar fi “Europa liberă“.

“Aici este o revoluție înaintea Revoluției, este o cultură individuală a protestului”, a explicat președintele Colegiului CNSAS, prof. Constantin Buchet.

“În România comunistă a existat rezistență, chiar în anii în care nu am crezut că ar fi posibil acest lucru. Asta demonstrează și că Revoluția din 1989 a fost autentică, nu a fost importată din exterior”, a declarat Germina Nagâț, membră a Colegiului CNSAS.

Materialele prezentate în expoziția de la Palatul Parlamentului provin din arhivele fostei Securități, care au fost, parțial, predate către CNSAS și care sunt acum analizate de cercetătorii acestei instituții. Ei descoperă situații foarte interesante, cum…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro