Concert extraordinar „Ave Maria” al Corului Madrigal și al lui Marius Manole la Opera Națională

 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Opera Națională București invită publicul meloman la Concertul Extraordinar „Ave Maria”.

Evenimentul se va desfășura în cadrul programului Promenada Operei și îi va avea ca invitați pe actorul Marius Manole și copii din ansamblurile instrumentale și corale ale Programului Național Cantus Mundi: trupa de percuție Young Beats – fondată și coordonată de muzicianul Zoli Toth și Cor cu Dor – fondat și coordonat de Teodora Jaworski.

Spectacolul cuprinde un repertoriu dedicat imaginii Fecioarei Maria în muzica universală, îmbogățit cu o selecție emoționantă de Psalmi, redată magistral de Marius Manole. Spectacolul va fi întregit de o scenografie ce conține proiecții și un design de iluminat arhitectural.

Programul Concertului Extraordinar „Ave Maria” cuprinde lucrări selectate de dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, Anna Ungureanu, din creația autohtonă și internațională, de facturi și stiluri diferite și aduce sonorități de inspirație sacră, de la compoziții ale filonului bizantin ortodox, până la motete ale Renașterii sau partituri complexe din istoria muzicii universale și contemporane.

The post Concert extraordinar „Ave Maria” al Corului Madrigal și al lui Marius Manole la Opera Națională appeared first on România Liberă.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro