Copiii, fără supraveghere și nevoiți să meargă prin noroi și frig

Primele izite ale șefei de Educație au avut loc pe 14 ianuarie, vizate fiind două grădinițe și o școală din județul Ialomița: Grădinița din satul Frumușica, Școala Generală din comuna Axintele și Grădinița din comuna Sălcioara. “Aceste vizite au scopul de a identifica problemele reale cu care se confruntă elevii și profesorii, dar și de a vedea care este stadiul lucrărilor din aceste unități de învățământ pentru renovarea/amenajarea toaletelor”, precizează MEC, într-un comunicat.

Toate cele trei unități de învățământ au fost incluse în diferite programe de reabilitare, însă primarii nu au reușit să modernizeze clădirile respective și să asigure condiții decente pentru elevi și profesori.

Anisie a constatat că toaletele sunt amenajate în curtea unităților de învățământ, iar elevii sunt nevoiți să meargă prin frig, noroi și nesupravegheați, potrivit precizărilor MEC. De asemenea, în cele două grădinițe verificate nu există pază la intrare, în condițiile în care autoritățile publice locale sunt responsabile să…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro