Iohannis acceptă revocarea ministrului Justiției. Ministru interimar este Lucian Bode

Ministru interimar al Justiției este Lucian Bode. Președintele Iohannis a aprobarea cererea premierului Cîțu de a-l revoca pe ministrul Stelian Ion.

Aprobarea șefului statului a fost dată în dimineața zilei de joi, 2 septembrie 2021.

Stelian Ion (USR PLUS) este revocat

Stelian Ion (USR PLUS) este revocat, în ziua de joi, din funcția de ministru al Justiției în guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Din aceeași zi, ministru interimar al Justiției este Lucian Bode (PNL).

Lucian Bode a fost propus să devină ministru interimar al Justiției chiar de premierul Cîțu. În paralel, Bode își menține și funcția de ministru de Interne în guvernul Cîțu.

Stelian Ion, ca ministru al Justiției, a refuzat să avizeze proiectul „Anghel Saligny”

Premierul Cîțu a trimis, miercuri seară, către președintele României, propunerea de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției. Cererea a fost trimisă după ce se ținuse o ședință de Guvern. În ședință, Stelian Ion, ca ministru al Justiției, a refuzat să avizeze proiectul „Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Ministru interimar al Justiției este Bode

Președintele PNL, Ludovic Orban, spunea, joi dimineață, că a fost informat de premier că vrea revocarea ministrului doar printr-un SMS. Orban consideră că a primit acel SMS ca „alibi” al lui Cîțu. Orban a primit mesajul SMS doar cu două minute înainte ca premierul să anunțe public această decizie.

În paralel, USR PLUS, din care face parte Stelian Ion, a anunțat că solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier.

În caz că nu intervine demisia premierului, USR PLUS amenință că va „susține” o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Ar putea fi vorba de acea moțiune de cenzură pe care o pregătește PSD.

The post Iohannis acceptă revocarea ministrului Justiției. Ministru interimar este Lucian Bode appeared first on România Liberă.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro