Kovesi aleasă personalitatea publică a anului de o instituție în consiliul căreia este Mircea Geoană

Ieri, procurorul european a fost desemată drept personalitatea publică a anului de către publicația londoneză Emerging Europe. “Această distincţie este o recunoaştere a muncii remarcabile a doamnei Kovesi în fruntea DNA, unde a devenit un model pentru agenţiile de combatere a corupţiei din întreaga regiune a Europei emergente şi un simbol al luptei împotriva corupţiei şi al consolidării statului de drept” spune Andrew Wrobel, partener fondator al Emerging Europe. 

Consiliul Emerging Europe îl are în organismul consultativ pe nimeni altul decât pe actualul secretar adjunct al NATO, Mircea Geoană.

’”Desemnarea ei ulterioară în funcţia nou creată ca primul procuror public al Europei nu face decât să confirme rolul important pe care ea l-a jucat şi va continua să-l joace în lupta împotriva corupţiei”, scrie publicația.

”România este o țară care nu are indivizi de înaltă calitate, care pot servi drept busolă morală. Cifre de frunte în societatea românească, fie că sunt politicieni, oficiali, oameni de afaceri, medici sau chiar jurnaliști, sunt priviți – în unele cazuri destul de nedrept – ca fiind inerent corupți și de încredere. Kövesi este una dintre foarte puține persoane publice care a reușit să se ridice deasupra acestor stereotipuri.” Se mai spune în materialul care anunță titulatura procurorului european.

Până în prezent, 22 de state membre s-au alăturat EPPO. Cele cinci țări care nu participă în prezent, Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda și Danemarca, se pot alătura oricând.

Premiile Emerging Europe Awards 2020 sunt la a treia ediție și reprezintă un program care are ca scop să prezinte cele mai bune regiuni din Europa emergentă, persoane fizice, organizații publice și private, precum și proiecte și inițiative.

Laureații precedenți îi includ pe Kristalina Georgieva, directorul Fondului Monetar Internațional, și profesorul Günter Verheugen, fost vicepreședinte al Comisiei Europene. Ediția 2020 a fost programată să aibă loc pe 25 iunie la Parlamentul European de la Bruxelles, dar, datorită pandemiei Covid-19  laureații din acest an vor fi anunțați digital în următoarele săptămâni și luni. 

Scrie autorul, Craig Turp pentru publicația online Emerging Europe.

Despre Emerging Europe

Publicația se descrie ca fiind o instituție inegalabilă de intelligence și networking la nivel global.

,,Europa Emergentă traduce regiunea în lume, iar lumea în regiune. Accesul la intelligence-ul nostru inegalabil și la rețeaua globală de conexiuni și organizații-cheie permit tuturor celor cu o miză în regiune să participe la modelarea viitorului prosper al 23 de țări.

Cu sediul în Londra, cu corespondenți la fața locului, în locații cheie din toată regiunea, suntem bine pregătiți să reacționăm la evenimentele majore și să stabilim agenda pentru dezbateri constructive. Perspectiva noastră independentă se bazează pe mai mult de două milioane de oameni, care o folosesc pentru a-și forma părerile despre Europa emergentă, iar evenimentele noastre unice de rețea de anul trecut au oferit 1.200 lideri de afaceri o platformă pentru a discuta oportunitățile strategice.”

Printre serviciile oferite, se numără inteligence-ul, care spun aceștia este făcut de: ,,O echipă de cercetare dedicată cu acces la date specifice industriei va ajuta organizația dvs. să evite capcanele și să ia decizii mai bune.”

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro