Lucrări pentru regularizarea pârâului blocat la Azuga de o alunecare de teren

CNI (Compania Națională de Investiții) a anunțat demararea lucrărilor de regularizare a cursului apei pârâului ce traversează cartierul din Azuga afectat în aprilie de o masivă alunecare de teren. Pâmântul „scurs” de pe versant de pe o suprafață de circa 10 hectare s-a transformat într-un baraj natural și a format un lac de acumulare ce a inundat 30 de case lângă versantul Sorica, a distrus zeci de anexe gospodărești iar 125 de persoane au fost obligate să-și părăsească locuințele.

„Principala lucrare de punere în siguranță a zonei construite o reprezintă canalizarea pârâului Azuga, într-o secțiune betonată deschisă, amplasată la limita cartierului locuit, astfel încât curgerea liberă actuală a pârâului să nu fie afectată în timpul execuției și care să asigure atât scurgerea nivelului istoric al pârâului cât și eliminarea posibilității de eroziune a piciorului versantului afectat de alunecare.”, a transmis CNI printr-un comunicat de presă.

Lungimea estimată a canalului de beton este de 562 metri pe malul drept al pârâului și 468 metri pe malul stâng iar valoarea contractului a fost stabilită la 11.038.966,20 lei pentru o durată a execuție de patru luni. Finanțarea se va asigura din bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro