Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Macron şi Merkel îndeamnă Turcia să-şi operască atacul în Siria

”Noi am discutat cu preşedintele (american Donald) Trump şi cu preşedintele (truc Recep Tayyip) Erdogan căruia i-am transmis în mod clar voinţa noastră comună ca această ofensivă sî înceteze”, a anunţat duminică seara preşedintele francez înaintea unei cine cu cancelarul la Palatul Elysée.

”Convingerea noastră este că aceată ofensivă îşi asumă riscul, pe de o parte, iar noi o constatăm deja pe teren, de a crea situaţii umanitare de nesusţinut, iar pe de altă parte de a ajuta Daesh să reapară în regiune”, a adăugat Macron, care a convocat duminică noaptea, la ora locală 22.00 (23.00, ora României) un Consiliu restrâns al Apărării pe tema situaţiei din Siria.

La acest consiliu au luat parte premierul Edouard Philippe, minştrii Justiţiei, de Externe, al Armatelor şi de Interne, dar şi şeful Statul Major, amiralul Rogel.

”Eu am discutat o oră cu preşedintele Erdogan. Trebuie să ţinem cont de interesele şi securitatea Turciei. Dar credem totodată că este…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro