Museums Meet Museums 2019

Pentru a atrage vizitatorii, muzeele trebuie să schimbe paradigma tradițională și să devină instituții relevante în societate, prin abordări curatoriale inovatoare, propuneri inspiraționale de promovare a colecțiilor și cultivarea unei relații pe termen lung cu toți beneficiarii și partenerii.

Aceasta este una dintre concluziile dezbaterilor din cadrul celei de-a treia ediții a seminarului muzeal internațional „Museums Meet Museums”, care a avut loc pe 11 și 12 octombrie la Nod Makerspace București. La eveniment au participat 15 experți internaționali în domeniul muzeal din 10 țări și 100 de specialiști din România, reprezentând muzee, organizații culturale și creativi din toată țara.

Tema ediției din acest an a „Museums Meet Museums” a fost „Curatorii de minuni și drame”, unde cei 15 vorbitori inspiraționali au conectat auditoriul la cele mai noi și spectaculoase viziuni și experiențe europene în valorificarea colecțiilor și în interacțiunea cu publicul, de atragere a unor categorii noi de vizitatori, dar și…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro