Paturile la ATI în București au fost suplimentate

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că deja au fost suplimentate paturile la ATI – terapie intensivă în unităţile medicale din Bucureşti pentru pacienţii cu patologie COVID-19.

„Deja au fost suplimentate paturile de terapie intensivă. Deja Babeş a cerut şi a primit aviz de la Direcţia de Sănătate Publică pentru suplimentare. Mai mult, Spitalul Universitar de Urgenţă a pus la dispoziţie aproximativ 250 de paturi pentru pacienţi COVID, din care 28 de paturi pentru terapie intensivă şi 20 de paturi pentru terapie intermediară”, a spus ministrul Mihăilă.

Ea a spus că „majoritatea spitalelor plurispecializate” au ambele tipuri de circuite: COVID-19 şi non-COVID-19.

„Majoritatea spitalelor care sunt plurispecializate au ambele tipuri de circuite. De asemenea, toate spitalele care au secţii de boli infecţioase, Babeş sau Balş, sau de pneumologie primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19″, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă, fiind întrebată de presă câte spitale din Bucureşti primesc în prezent pacienţi COVID.

Ministrul a mai spus că îi pare rău că premierul Florin Cîţu „introduce sănătatea în lupta politică”.

„Sunt aici să clarific câteva lucruri care sper să nu mai fie niciodată folosite în retorica de campanie sau în retorica politică. Îmi pare rău că premierul introduce sănătatea în lupta politică şi fac un apel la responsabilitate pentru că eu, ca ministru al Sănătăţii, nu vreau să punem politica deasupra interesului pacienţilor şi a interesului public în general. Sunt aici să explic ceea ce domnul prim ministru Cîţu a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de două-trei luni de zile. Domnul prim ministru ne spune acum că nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi”, a afirmat Mihăilă.

Citește și: Peste 4.500 de elevi s-au vaccinat în ultimele cinci zile

The post Paturile la ATI în București au fost suplimentate appeared first on România Liberă.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro