Platforma multimodală Galaţi ar costa 80 de milioane de euro

Este vorba despre implementarea unui proiect de peste 80 de milioane de euro, prin care se va construi o platformă multimodală, se arată într-o informare transmisă Agerpres de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi.

Potrivit sursei citate, proiectul „Platforma Multimodală Galaţi – înlăturarea blocajelor majore prin modernizarea infrastructurii existente şi asigurarea conexiunilor lipsă pentru reţeaua centrală Rhin – Dunăre – Alpi” va debuta la sfârşitul lunii februarie şi se va încheia în 2023, având ca beneficiari principali APDM Galaţi şi doi operatori portuari privaţi: Port Bazinul Nou şi SC Metaltrade International.

Proiectul, cu o valoare de peste 80 milioane euro, este structurat pe trei etape, fiecare din acestea beneficiind de finanţare europeană, dar şi contribuţie privată sau de la bugetul de stat.

Prima etapă a proiectului (cu o valoare totală de peste 25 de milioane de euro, din care 21,77 milioane euro – finanţare europeană) prevede realizarea următoarelor lucrări: modernizarea cheului existent, lucrări…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro