Președintele Chinei i-a mulțumit lui Macron pentru ajutoarele franceze în lupta cu virusul

În timpul unei convorbiri telefonice, preşedintele francez a declarat că Parisul a furnizat material medical Chinei şi este pregătită să ofere asistenţă, potrivti aceleiaşi surse. 

„În acest moment critic pentru China în lupta contra epidemiei de penumonie cu noul coronavirus, vă exprimaţi din nou compasiunea şi sprijinul pentru noi”, a declarat preşedintele chinez. 

„Acest lucru reflectă din plin prietenia strânsă dintre China şi Franţa (…). Vă mulţumesc pentru acest gest”, a adăugat el. 

Potrivit ultimului bilanţ, epidemia a contaminat mai mult de 72.000 de persoane în China, dintre care aproape 1.900 au murit. 

Într-o altă convorbire telefonică cu premierul britanic Boris Johnson, Xi Jinping l-a asigurat că lupta contra epidemiei a generat „progrese vizibile”, potrivit informaţiilor furnizate de agenţia Xinhua, mai scrie News.ro. Criza paralizează de aproape o lună economia chineză, dar preşedintele chinez l-a asigurat pe Emmanuel Macron că acest impact este „temporar”, potrivit postului public CCTV. 

Creşterea economică chineză a căzut anul…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro