Președintele Iohannis l-a convocat pe premierul Cîțu la Cotroceni

Președintele Iohannis l-a convocat pe premier. Președintele Iohannis l-a convocat pe premierul Cîțu la Cotroceni. Întâlnirea este programată luni de la ora 12,30.

Întâlnirea a fost anunțată în dimineața zilei de luni, 6 septembrie, de Administrația Prezidențială. Conform acestui anunț, discuțiile vizează actuala criză politică din România.

Este de presupus că, după discuțiile de la Palatul Cotroceni, se va transmite un comunicat de presă sau o declarație de presă a șefului statului.

Se știe că președintele Iohannis este un susținător al premierului Cîțu. Funcția acestuia de șef al Guvernului este pusă de pericol de moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și pe care AUR o va susține.

USR PLUS afirmă că dorește să rămână la guvernare dar cu condiția demisiei lui Cîțu din funcția de premier.

Nu se știe dacă la întâlnirea de luni, 6 septembrie, vor asista și alte persoane. Întâlnirea se desfășoară după ce, ieri, Andrei Muraru, un consilier al șefului statului, a transmis un mesaj pe același subiect. Consilierul Muraru critica atitudinea USR PLUS.

Se știe că, anterior, Iohannis criticase noua alianță dintre USR PLUS și AUR.

Președintele Iohannis l-a convocat pe premier

„Dinamitarea Coaliţiei şi compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică şi socială”, avertiza șeful statului.

Declarația președintelui se referă la faptul că USR PLUS a anunțat o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Moțiunea de cenzură va fi votată, alături de USR PLUS, de parlamentarii AUR. PSD ezită dacă să semneze moțiunea de cenzură a USR PLUS pe motiv că are o moțiune proprie.

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat că există un risc major de adoptare a moțiunii de cenzură, din cauza numărului mare de parlamentari care o vor susţine. Totuși, PNL va apăra Guvernul Cîțu, a precizat președintele PNL.

The post Președintele Iohannis l-a convocat pe premierul Cîțu la Cotroceni appeared first on România Liberă.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro