Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Scandal diplomatic între Franța și Bosnia

Într-un interviu publicat joi de săptămânalul britanic The Economist, şeful statului francez a declarat că este îngrijorat de situaţia din Bosnia mai mult decât de cea din alte ţări din Balcani.

”Dacă sunteţi îngrijoraţi de regiune, prima chestiune este Bosnia-Herţegovina, înainte de Macedonia (de Nord) şi Albania. Bomba cu ceas care face tic-tac în apropiere de Croaţia (ţară membră a Uniunii Europene) şi care se confruntă cu problema întoarcerii jihadiştilor este Bosnia-Herţegovina”, a spus Macron în interviul citat. 

Într-un comunicat, cabinetul lui Zeljko Komsic, care este membrul croat al preşedinţiei colegiale a Bosniei, a explicat că liderul bosniac i-a prezentat ambasadorului Franţei ”cifre precise” despre numărul de cetăţeni bosniaci care plecaseră pe front în străinătate sau care încă sunt acolo.

”Preşedintele în exerciţiu a subliniat că Bosnia-Herţegovina participă cu succes la lupta contra terorismului şi că Franţa şi alte ţări pot conta pe sprijinul Bosniei” în acest domeniu, se arată în comunicat,…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro