Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Și Mike Pompeo cântă prohodul NATO "Riscă să devină depășită"

Iar asta la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că Alianţa nord-atlantică este în „moarte cerebrală”, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Cancelarul german Angela Merkel a calificat drept „drastice” comentariile lui Macron, iar joi Mike Pompeo a afirmat că NATO este probabil una dintre cele mai importante alianţe „din istoria documentată”, notează Reuters.

Totuşi, vineri, secretarul de stat american a subliniat că NATO trebuie să evolueze, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri după un discurs susţinut la Berlin în ajunul celei de-a 30-a aniversare a căderii Zidului. 

„După 70 de ani, (NATO) trebuie să crească şi să se schimbe”, a declarat Pompeo. „Trebuie să înfrunte realităţile de astăzi şi provocările de astăzi”, a insistat el. „Dacă ţările cred că se pot bucura de beneficiul securităţii fără a pune la dispoziţia NATO resursele de care are nevoie, dacă nu-şi respectă angajamentele, există riscul ca NATO să devină ineficientă…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro