Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

TNB are în vedere programarea de spectacole pe toată perioada lunilor de vară

În conformitate cu măsurile care decurg din aplicarea Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, sunt suspendate toate spectacolele, manifestările publice şi celelalte activităţi desfăşurate în incinta Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti pe toată perioada stării de urgenţă, cât şi în celelalte instituţii de spectacole.

Astfel, în cazul în care va fi posibil, spectacolele din repertoriul curent al teatrului, inclusiv cele reprogramate, vor fi jucate pe scenele tuturor sălilor – Sala Mare, Sala Studio, Sala Pictura, Sala Atelier, Sala Mică, Sala Media –, care dispun de aer condiţionat şi instalaţii de climatizare.

De asemenea, va fi redeschisă stagiunea estivală în aer liber, la Amfiteatrul de 300 de locuri de pe acoperişul TNB, în cadrul programului „Amfiteatru, nopţi de vară sus pe teatru” (teatru, dans, muzică, film).

Actorii teatrului şi corpul tehnic de scenă au fost consultaţi în legătură cu această propunere care presupune inclusiv reorganizarea vieţii lor  private, reprogramarea concediilor cu familia,  a călătoriilor, a altor angajamente, iar răspunsul a fost, unanim, pozitiv.

Pe site-ul teatrului sunt disponibile Conferinţele TNB şi turul virtual interactiv al teatrului. „Întreprindem, totodată, diligenţele necesare pentru a obţine acordul tuturor autorilor implicaţi în realizarea spectacolelor din repertoriul TNB, pentru difuzarea online a unui număr de spectacole existente sub formă filmată în arhiva noastră digitală”, a mai transmis instituţia.

Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro