Tu ce stii despre inregistrarea marcii la OSIM?

Inregistrarea unei marci este extrem de importanta pentru compania pe care o conduceti, deoarece sunt dobandite drepturi exclusive de a utiliza marca protejata.

Prin inregistrarea propriei marci, alte companii concurente nu vor mai putea comercializa produse identice sau similare ori sa presteze servicii sub marca inregistrata de dumneavoastra ori sub orice alta marca similara prin care consumatorul sa poata fi derutat.

Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) este locul unde trebuie inregistrata orice denumire aleasa, sloganul ales sau un desen-logo al firmei.

De asemenea, marcile pot fi inregistrate si in diferite forme: marca verbala, marca figurativa, marca combinata si marca tridimensionala.

Pentru a se putea incepe procedura pentru inregistrarea unei marci sunt necesare indeplinirea unor conditii ceea ce face ca inregistrarea sa fie usor greoaie. Este nevoie de elementele verbale care alcatuiesc marca, trebuie sa fie usor de pronuntat si de retinut, trebuie sa fie usor de reprezentat, atractiva din…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro