UPDATE. Infecţiile cu stafilococ auriu au reapărut la Maternitatea Giuleşti

Astfel, în perioada 08.05-15.05.2019, la cererea Ministerului Sănătătii, inspectorii sanitari ai DSPMB însoțiți de medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile vor verifica respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activităti medicale.

Mai mult, DSPMB a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sarbu” să transmită pană la data de 07.05.2019 date referitoare la data internării mamelor, datele de naștere ale copiilor, tipul nașterii, diagnosticul la externare, data externării. Totodată au fost solicitate măsurile instituite în ceea ce privește investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019.

Au fost solicitate spitalului rezultatele testelor efectuate în cadrul autocontrolui, în secțiile de neo-natologie, obstetrică-ginecologie, bloc operator, sterilizare și biberonerie precum și rezultatele testării personalului privind portajul.

Spitalul…
Citeste continuarea articolului pe romanialibera.ro