A murit în condiţii suspecte, în spital, dar vindecat de COVID-19. Cazul cutremurător al unui român de 51 de ani

O experienţă greu de redat în cuvinte a trăit o familie din Slatina, care în aceste zile îşi înmormântează soţul, respectiv tatăl, un bărbat de 51 ani. Bărbatul nu era în evidenţe cu nicio boală. O poveste adevărată despre ce poate face infecţia cu SARS-CoV-2, spun medicii, sau despre limitele sistemului medical românesc, crede familia.

Bărbatul, Valerică Băeat, a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în 11 august 2020. A suspectat iniţial că s-ar confrunta cu o toxiinfecţie alimentară, pentru că pe corp i-a apărut o erupţie, însoţită de manifestări digestive şi frisoane. La spital a fost testat pentru SARS-CoV-2 şi internat pe secţia specială COVID a SJU Slatina după confirmare. De aici începe, practic, calvarul familiei.

Soţia bărbatului şi fiica acestuia au fost plasate în izolare la domiciliu în urma anchetei epidemiologice, până în 25 august. În tot acest timp au ţinut legătura telefonic cu bărbatul. La două zile de la ieşirea din izolare, soţia a primit un telefon foarte îngrijorător de la soţ. 

Bărbatul a apelat, de altfel, mai mulţi apropiaţi, disperat că se află în Terapie Intensivă, că nu a mâncat, nu a băut apă şi n-ar mai fi trecut nimeni din rândul personalului medical de ore bune să-i verifice starea.  Trecuseră peste două săptămâni de la momentul internării şi avea deja un prim test pentru SARS-CoV-2 negativ.

«Ei, lasă, că nu mori, n-ai cum să mori aici!»

„Joi-seara, când s-a primit primul test, a fost negativ. Vineri m-a sunat pe mine dimineaţă, şi-mi…
Citeste continuarea articolului pe adevarul.ro