Acte de vandalism în Ploiești: Coșurile de gunoi și mobilierul stradal au fost distruse, primarul cere explicații Poliției Locale pentru lipsa de reacție

Primăria municipiului Ploieşti a anunţat că în noaptea de vineri spre sâmbătă au avut loc acţiuni organizate şi concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coşurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum şi ale obiectelor de mobilier stradal. Primăria a solicitat suportul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova şi cel al Poliţiei municipiului Ploieşti, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale.

„Mizăm pe o implicare profesionistă a instituţiilor care au în atribuţii liniştea şi ordinea publică, astfel încât, eforturile pe care administraţia publică locală le face, susţinut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieşteni, să nu fie în zadar. Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraş, pe un contract pe care ADI Deşeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova nu au avut nicio reacţie în acest sens. Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploieşti, salubritatea este strict legată de sănătatea publică şi toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situaţie de pandemie”, a afirmat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploieşti, conform unui comunicat de presă al Primăriei.

Volosevici a adăugat că a fost solicitată o notă explicativă de la reprezentanţii Poliţiei Locale Ploieşti cu privire la lipsa de reacţie faţă de cele întâmplate.

„Ne dorim un oraş curat, îngrijit şi, mai ales, sigur din punct de vedere al sănătăţii. Ploieştenii merită, cu prisosinţă, acest lucru iar noi, ca administraţie locală, suntem datori să oferim acest confort. Tocmai de aceea, pentru ca aceste aspecte să fie înlăturate, am cerut notă explicativă reprezentanţilor Poliţiei Locale Ploieşti, privind lipsa de reacţie faţă de cele întâmplate. Totodată, Primăria municipiului Ploieşti a formulat plângere penală privind acţiunile de distrugere petrecute în noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021”, a mai spus primarul Ploieştiului.

sursa: News.ro, sursa foto: Primăria municipiului Ploiești


Citeste continuarea articolului pe g4media.ro